Social Icons

Pages

2 Temmuz 2013 Salı

Altınözü İlçe Tanıtımı 11

 MERMENİS
 Büyük Selçuklu Hükümdarı Alparslan’la 1071 yılında savaşan Romen Diyojen savaşta yenildikten sonra gözleri oyulur. Bir fırsatını bulup kaçan ve Antakya Krallığı’na sığınan Romen Diyojen kralın yazlığı olan Tokaçlı Köyüne yerleştirilir. Ömrünün sonuna kadar burada yaşayan Diyojen ölünce köyün yakın bir yerine defnedilerek bir kaç ağaç dikilir. Burası özellikle Hıristiyanların ilgisini çekerek ziyaret haline getirilmiştir. 
 GELİNLER DAĞI
 Soğuk, sıcak ve rüzgarın etkisi ile doğal değişime uğrayan Gelinler Dağı aşınarak her biri bir dikit veya sütun gibi yükselen ve Ürgüp Peri Bacaları’nı andıran bir görünüm arz eder. Bu kayalar arasından Yunushan Köyü’nün doğusundan başlayarak aşağı doğru, tarihi çok eskilere dayanan bir çok kaya mezarına rastlanır. bu mezarların giriş kısmında, resimlere ve Arapça yazılara rastlanır.
 ABDULLAH SÜREH ZİYARET
 Mayadalı Köyü’nün giriş kısmındadır. Hoca Hacdan dönerken karşılayan halka Abdullah’ı göstererek O’na gidin der. Abdullah bastonunu yere batırarak kaybolur. Bastonun yerine ziyaret yapılır. Baston filizlenerek ağaç olur 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız